ХК“СВИЛЕНГРАД“ ДАДОХА СЪРЦЕ И ДУША ЗА СЛАДКА ПОБЕДА СРЕЩУ „БЪКИ“ В ХАСКОВО

Хандбалистките на „Свиленград“ победиха шампиона „Бъки“ (Габрово) с 24:23 в първа среща от основната фаза на женското първенство.

Мачът се игра в хасковската спортна зала „Спартак“, защото свиленградчанки са наказани с лишаване от домакинство заради хвърлена бутилка от феновете на полуфиналната среща за Купата на България срещу „Етър“ (Велико Търново). Впоследствие Свиленград отстъпи на финала от Бъки, а с днешната победа взе сладък реванш.

Свиленградчанки играха мобилизирано и държаха инициатвата, като на почивката водеха с 12:11. През второто полувреме преднината им достигна до 6 гола разлика. В последните минути „Бъки“ се вдигна за обрат, но свиленградчанки успяха да удържат и се поздравиха със заслужена победа. Така във временното класиране „Свиленград“ и „Бъки“ имат по 2 т., а „Етър“ са с 1 т.

Треньорът Тефик Парафитов заяви пред Haskovo.info, че е доволен от играта на всички момичета, които по думите му са дали сърце и душа за успеха. Той отличи вратарката Гергана Александрова за отличните й спасявания.

Във втория кръг на 24 февруари от 14 часа „Свиленград“ приема „Етър“ (Велико Търново).

Вашият коментар