НОРВЕГИЯ Е ПЪРВИЯТ ПОЛУФИНАЛИСТ НА ЕП ПО ХАНДБАЛ ЗА ЖЕНИ

Норвегия е първият полуфиналист на ЕП по хандбал за жени

Норвегия е първият полуфиналист на Европейското първенство по хандбал за жени в Дания. Скандинавките, които са спечелили рекордните седем континентални титли, надделяха над Хърватия с 36:25 (15:14) и с пълен актив от 8 точки си гарантираха първото място в група 2 кръг преди края на втората фаза от надпреварата.

Хърватките, които бяха непобедени в турнира досега, наваксаха изоставане от 6:10 и дори в началото на второто полувреме стигнаха до обрат при 17:16, но ключова серия от 7:1 позволи на Норвегия да поведе с 23:18 в 40-ата минута, а малко по-късно след още десетина силни минути и седем поредни попадения момчетата на Торир Хергейсон увеличиха аванса си до 31:20, с което предрешиха мача.

Рени Рейстад беше най-резултатна за скандинавките със 7 гола, а Стине Офтедал допринесе с 6 попадения. Камила Мичийевич се разписа 7 пъти за Хърватия, който остана на втората позиция в група с 6 точки.

В друга среща от кръга Германия надделя над Унгария с 32:25 (13:11) и с 4 точки е трети, като запази шансове за атакува втората позиция, която също дава право на място на полуфиналите. Поражението пък остави унгарките без актив и ги елиминира от борбата за отличията.

 

Вашият коментар