ДЕВОЙКИТЕ С ВТОРА ПОБЕДА НА ЕВРОПЕЙСКОТО, МАЛШАНС ПРЕСЛЕДВА ЮНОШИТЕ

Девойките с втора победа на Европейското, малшанс преследва юношите

Националният ни отбор по плажен хандбал за девойки записа втора победа на Европейското първенство във Варна. Българките надвиха Румъния с 2:1 след shoot out, след като спечелиха първата част с 13:12, но отстъпиха във втората с 16:25 и бяха по-прецизни при допълнителните стрелби с 8:6.  Така момичетата на треньора Тефик Парафитов стартираха с успех битката за разпределяне на местата от 9-то до 15-то във втората фаза на първенството. Там те са в нова група, в която е и отборът на Словения, срещу когото нашите момичета ще играят утре от 13 часа на корт 1.

Юношите също продължават борбата за местата от 9-то до 15-то на Европейското първенство във Варна. В първата групова фаза „лъвчетата“ допуснаха втора загуба, този път от Германия, и останаха последни. Нашите момчета започнаха силно мача с немците и въпреки че изоставаха в резултата, успяха да наваксат при 10:10 и 12:12. За съжаление, няколко непредизвикани грешки дадоха предимство на германците и частта завърши при 16:23. „Лъвчетата“ се хвърлиха сериозно за успеха през второто полувреме, но не успяха да изравнят и след 20:25 отстъпихме с 0:2. Във втората фаза тимът ни се събра в нова група с Нидерландия, Унгария и Гърция. В изключително драматичен първи мач в нея отборът ни отстъпи на Унгария след 19:20, 22:23 и златен гол във второто полувреме. В края на първото, при резултат 19:20 за Унгария, съставът ни реализира две точки с попадение на Самуил Стоянов и публиката по трибуните избухна. След намесата на ВАР обаче голът беше отменен, тъй като е бил реализиран секунда след изтичането на редовното време и Унгария взе частта, а в последствие и мача. Утре юношите ни играят с Нидерландия от 11 часа и с Гърция от 15 часа. И двата мача са на корт 2.

Срещите от първенството на корт 1 може да гледате по телевизия B1B. Двубоите от останалите три корта се излъчват директно по ehf.tv.

Вашият коментар

Top