ЕУФОРИЯ: ИСТОРИЧЕСКА КУПА ЗА ХК“СВИЛЕНГРАД“

ХК“СВИЛЕНГРАД“ ГР.СВИЛЕНГРАД

“Изпълнихме една от целите си през новото първенство да вземем поне една от двете купи. Постигнахме заслужени победи над двата хегемона. Показахме хъс и завидна дисциплина по време на двата си мача. Момичетата играят от доста време заедно и беше само въпрос на време да докажат себе си. Голяма роля за успеха изиграха и мачовете от плийфната фаза в шампионата. Трябваше ни и късмет.” Това сподели с “Хасковска Марица” щастливия треньор на Свиленград Тефик Парафитов.

“От вълнение забравих да звънна на кмета и да изкажа своята и благодарността на целия отбор за грижите, които общината полага за нашия спорт. Имаме вече над 120 деца, които тренират хандбал и мисля, че това е пътя на младите хора”, допълни Парафитов.

Хандбалистките на Свиленград спечелиха Купата на България за пръв път в своята история. В много оспорван мач момичетата на треньора Тефик Парафитов победиха домакините от Бъки (Габрово) с 22:20, като на полувремето резултатът бе 12:12. Свиленградчанки държаха инициативата през целия мач и и водеха с един два гола, те напълно заслужено вдигнаха трофея. Домакините бяха подкрепяни в зала „Орловец“ от сериозна агитка, но и това не им помогна да пречупят свиленградчанки, които показаха майсторство и характер на победители.

10 гола за победата вкара Кристина Миланова, Роксана Радева и Райна Георгиева реализираха по 4 попадения, Антония Симеонова добави 3, а Миглена Христова се отчете с 1 гол за победата. Отлично пази и вратарката на тима.

Припомняме, че в първия двубой свиленградчанки елиминираха в полуфинала шампиона и досегашен носител на Купата Етър (Велико Търново). Като с най-много попадения за „Амазонките от юга“ в тази среща се изяви именно бившата състезателка на болярките Антония Симеонова.

В мача за бронза носителките на Купата от миналия сезон от Етър се наложиха над Шумен с 31-24 (13-13). По 7 гола вкараха за победителките Кристиана Караманлиева и Данислава Петрова. Кристина Сабо-Касабова завърши с 11 попадения за Шумен. Индивидуални награди от финалната четворка на турнира за купата на България по хандбал при дамите: Най-добър вратар: Гергана Александрова (Свиленград), голмайстор на финалната четворка: Кристина Сабо-Касабова (Шумен) – 20 гола, а най-полезен играч: Лидия Ковачева (Бъки)

Източник: marica.bg

Вашият коментар