НАПУСНА НИ ВЪЛЧО ДАСКАЛОВ!

СКРЪБНА ВЕСТ

Тази нощ внезапно ни напуска г-н Вълчо Даскалов.

Роден през 1940 г. в гр. Хасково, до сетния си дъх г-н Даскалов работи, живя и беше изцяло отдаден на любимия хандбал. Званията „Майстор на спорта“ и „Заслужил треньор“ са само пример за качествата и ценностите, които притежаваше той.

През 1964г. завършва ВИФ „Г. Димитров“ със специалност „Треньор по хандбал“ и „Учител по физическо възпитание“, където като състезател става три пъти Шампион на страната и двукратен носител на Купата на България. Състезател е от първия национален отбор – мъже.

Старши треньор е на първия национален отбор за юноши, през периода 1975-85г. е треньор на националния отбор – жени, а в периода 1996-97 е старши треньор на отбора. През 1985г. заедно с Никола Илиев, извеждат националният ни отбор – жени до десетото място на Световното първенство.

По време на треньорската си кариера ръководи отбори от всички възрастови групи в родния си град, с които носи редица купи и медали, призови класирания и отличия.

Работил е като учител по физическо възпитание, Директор на УСШ, зам-председател на ДФС „Хасково“, главен експерт в ММС за областите Хасково, Ст. Загора и Кърджали, за кратко и треньор в Гърция.

Един мандат е член на УС на БФХ, над 15 години член на ТМК към БФХ, Председател на СТК, а в последствие и член на комисията. През 1994г. е определен за изп.секретар на ЗСХ „Тракия“, където до сетния си дъх, близо 25 години изпълняваше честно, отговорно и безкористно своите задължения!

Българска Федерация Хандбал , ХК „Ветерани“ и ХК“СВИЛЕНГРАД“ изказват своите най-искрени съболезнования към семейството на Вълчо Даскалов!

Вашият коментар