ХК“СВИЛЕНГРАД“ ПОБЕДИ ХК“ШУМЕН’98“ 27 НА 19

Отборите на Етър 64 (Велико Търново) и Свиленград стартираха с победи новия сезон в женското хандбално първенство. Великотърновки спечелиха с 28:20 (15:9) гостуването си на Ники Спорт в Сливница в първия мач от 1-ия кръг на А РХГ при жените.

Двубоят беше равностоен в началото, като домакините успяха да поведат само веднъж при 5:4 в 11-ата минута. Във втората половина на първото полувреме възпитаничките на Йонка Генчева вдигнаха оборотите и постепенно започнаха да трупат аванс, който пет минути след почивката достигна 22:13. До края треньорката на Етър пусна в игра всички състезателки, а само силните изяви на вратарката на домакините Виктория Маринова спасиха Ники спорт от още по-разгромна загуба. Добри изяви за Етър’64 имаха вратарката Десислава Николова, Соня Богданова, която беше най-резултатна за победителки с 5 попадения, както и Данислава Петрова, Мария Спиридонова и завърналите се от Свиленград Деница Асенова и Миглена Христова, които добавиха по 4 попадения. За Ники спорт по 5 пъти се разписаха Виктория Кирилова и Стефка Павлова.

В другата среща от първия кръг вицешампионките от Свиленград надделяха над гостуващия Шумен 98 с 27:19 (13:11). Над всички в мача блестеше Антония Симеонова, която наниза 10 гола за победата на Свиленград.

Вашият коментар