ХОЛАНДИЯ ДОПУСНА ПЪРВА ЗАГУБА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО ХАНДБАЛ ЗА ЖЕНИ

Европейският вицешампион Холандия допусна първа загуба на първенството на Стария континент по хандбал за жени. В повторение на финала от Евро 2016 момичетата на Хеле Томсен бяха разгромени от защитаващия титлата си Норвегия с 16:29 (7:15).Въпреки поражението, холандките остават на върха в група 2 преди с актив от 6 точки, колкото има и Румъния.
Норвегия е на трета позиция с 4 точки и ще трябва да се надява на провал на съперничките си в последния кръг, за да се класира за полуфиналите.
Скандинавките, които се нуждаеха от задължителен успех, за да запазят надежди за нова титла, стартираха силно двубоя, като поведоха с 4:0. В края на полувремето те направиха нова серия от пет поредни гола, за да дръпнат с 15:7, а до края нямаха проблеми. Марит Якобсен беше най-резултатна за победата с 5 попадения.В другата среща от групата Румъния преодоля кошмарно начало и спечели с 27:25 (10:12) срещу Испания. Иберийките взеха аванс от 7:2 до средата на първото полувреме, но допуснаха обрат и отпаднаха от надпреварата, като останаха без точка на дъното на класирането.
Румъния изравни за 16:16 малко преди средата на втората част, а след това със серия от четири безответни попадения поведе с 20:17 и удържа преднината си в последните 13 минути.
Кристина Нягу беше лидер за победителките със 7 попадения.
В последния кръг Норвегия играе срещу аутсайдера Испания, Румъния среща Унгария, а Холандия ще се изправи срещу Германия.

Вашият коментар