СВИЛЕНГРАД НА ФИНАЛ ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ 2019

Защитаващият трофея си отбор на Свиленград победи драматично Етър 64 (Велико Търново) с 24:23 след продължения и се класира на финала в турнира за Купата на България по хандбал за жени, на който е домакин. В изключително оспорван мач домакините на финалната четворка се измъкнаха от поражение с гол на Стефка Агова секунда преди края на редовното време за 19:19 (10:9), а след това се възползваха от грешки на съперника в атака и стигнаха до крайния успех.

Така в повторение на миналогодишния финал утре Свиленград ще срещне шампионките от Бъки (Габрово), които по-рано днес биха Ники спорт (Сливница) с 29:18 в първия полуфинал. Миналата година Свиленград надделя с 22:20 на финала в Габрово. Големият финал между Свиленград и Бъки е утре (10 февруари) от 13,00 часа, а преди това от 11,00 часа Етър и Ники спорт ще играят за бронза.

Великотърновки могат да съжаляват за пропуснатите възможности, след като не можаха да вкарат четири пъти от 7 метра, а имаха и последно нападение в продълженията, но не успяха да се организират в атака.

Най-резултатна за победителките от Свиленград беше Райна Георгиева с 6 попадения. За Етър 9 пъти вкара Петя Кръстева, а още 7 гола добави Данислава Петрова, но и това не помогна за успех.

Вашият коментар