ХК“СВИЛЕНГРАД“ СПЕЧЕЛИ БРОНЗОВИТЕ МЕДАЛИ В ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ ПРИ ЖЕНИТЕ

Свиленград спечели бронзовите медали в турнира за Купата на България

Свиленград спечели бронзовите медали в турнира за купата на България по хандбал за жени след победа над домакина на финалната четворка Шумен 98 с 29:20 (15:11).

Гостенките поеха контрола върху мача със серия от четири поредни гола, след която дръпнаха с 5:2 в деветата минута. Постепенно те увеличиха аванса си до 13:6, но активизиране в редиците на домакините в последните осем минути на полувремето им позволи да съкратят пасива си до 11:15 на почивката.Шумен 98 започна добре и през втората част и в 35-ата минута намали до 13:16, но със серия от три последователни попадения Свиленград отново си върна контрола за 19:13 в 41-ата минута.

В последствие авансът на гостенките достигна 25:17, а в последните шест минути двубоят се доиграваше. Роксана Радева и Кристина Миланова реализираха по 9 гола за победителките. За Шумен 98 с по 5 гола се отличиха Илиана Таке и Кристина Иванова. Финалът между защитаващия трофея си Бъки (Габрово) и рекордьорът с 13 национални купи Етър 64 (Велико Търново) е по-късно днес.

SPORTAL.BG

Вашият коментар