ФРАНЦИЯ И ХЪРВАТИЯ СИ ОСИГУРИХА МЯСТО ВЪВ ВРОРАТА ГРУПОВА ФАЗА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ХАНДБАЛ ЗА ЖЕНИ В ДАНИЯ

Франция и Хърватия си осигуриха място във втората групова фаза на Европейското първенство по хандбал за жени

Защитаващият титлата си Франция и Хърватия си осигуриха място във втората групова фаза на Европейското първенство по хандбал за жени в Дания.Французойките си гарантираха продължаване напред, след като надделяха над Словения с 27:17 (12:6) и записаха втори пореден успех в група „А“.
Момичетата на Оливие Крюмболз започнаха силно и малко след средата на първото полувреме взеха аванс от 9:2, като до края контролираха срещата.Естел Нзе Менко и Александра Ла Крабер се разписаха по 7 пъти за успеха.Натурализираната бивша българска националка Елизабет Оморегие реализира едно попадение от четири удара към вратата на Франция, а с по 4 гола най-резултатни за Словения бяха Ана Грос и Барбара Лазович.
Хърватия пък надделя над световните шампионки от Нидерландия с 27:25 (13:14) и също записа втори успех от два мача в група „С“.
Двубоят беше много оспорван и вървеше гол за гол, като в в 55-ата минута резултатът беше 24:24. В края хърватките показаха по-добра ефективност и подпечатаха успеха си.Лариса Калаус беше най-добра за победителките с 9 гола, включително 2 в последните четири минути на мача, а вратарката Теа Пийевич също направи силен мач с 15 спасявания.Лоис Абинг и Кели Дулфер вкараха по 5 попадения за Нидерландия, който допусна втора поредна загуба и е заплашен от ранно отпадане от надпреварата, след като стигна до място на подиума с бронз и сребро в предишните две континентални първенства.

Вашият коментар