ПРЕЗИДЕНТЪТ НА EHF ИЗПРАТИ БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА BEACH HANDBALL EURO 2021

BH-EURO-2021_Letter-of-Gratitude-1280x640

Благодарствено писмо към Българска федерация по хандбал и всички взели участие в организацията и провеждането на европейските първенства по плажен хандбал за юноши и девойки, мъже и жени изпратиха президентът на Европейската федерация по хандбал Майкъл Видерер и генералният секретар на централата Мартин Хауслайтнер. В писмото се казва:

Скъпи г-н Добрев,

Скъпи Росен,

Използваме възможността от името на Изпълнителния комитет на Европейската хандбална федерация да благодарим на Българска федерация по хандбал и на Вас за организацията на Европейските първенства за юноши и девойки до 17 години и за мъже и жени от 8-ми до 18-ти Юли във Варна. Общо 268 мача бяха изиграни на четири корта при най-добри условия за плажен хандбал през тези десет дни, в които бяхте домакини на 18 европейски отбора в двете прояви.

След двугодишно прекъсване елитът на европейския плажен хандбал си даде среща на Южния плаж във Варна в битка за титлата европейски шампион. С много усилия, страст и работа от страна на Вашия Организационен комитет и всички останали отдадени хора, тази проява имаше отличен успех. Вашият отбор и всички ангажирани създадохте много добра организация и осигурихте всички необходими условия и дори повече, за да гарантирате най-добрата реклама на плажния хандбал и град Варна: фантастично подготвени кортове с музикално озвучаване през целия ден; атрактивен водещ на централния корт; много добра и стабилна техническа инфраструктура; адекватни работни условия около кортовете; добре подготвени доброволци, времеизмервачи и секретари; добре функционираща транспортна схема; отлични електронни табла; невероятно финално парти за играчите; адекватни хигиенни мерки и още много. Това можеше да бъде постигнато само с великолепно изградената инфраструктура на място и неуморните усилия и помощ от страна на Вас и Вашия екип.

Още веднъж и от името на представителя на Европейската федерация по хандбал и председател на комисията по плажен хандбал Габриела Хорват, както и от страна на всички сътрудници и официални лица на EHF бихме искали да изразим нашата благодарност за чудесното партньорство и да Ви поздравим за успешно проведеното Европейско първенство по плажен хандбал. Молим Ви да предадете нашата благодарност към всички взели участие в организацията.

Надяваме се, че тази проява ще даде тласък на развитието на плажния хандбал в България и в град Варна.

С най-добри пожелания,

МАЙКЪЛ ВИДЕРЕР

Президент на EHF

МАРТИН ХАУСЛАЙТНЕР

Генерален секретар на EHF

Вашият коментар