ЖРЕБИЯТ В ТУРНИРА КУПА БЪЛГАРИЯ Е ХВЪРЛЕН ХК“СВИЛЕНГРАД“ ГОСТУВА НА ХК“ТОПЛИКА“ МИНЕРАЛНИ БАНИ ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

ЖРЕБИЯТ В ТУРНИРА КУПА БЪЛГАРИЯ Е ХВЪРЛЕН

 

Известни са вече двойките в първата фаза на турнира Купа България за 2021 година при двата пола. Жребият беше теглен днес и за първи път излъчван наживо във Фейсбук страницата на БФ Хандбал и канала на федерацията в You tube.

При мъжете участие в турнира ще вземат 16 отбора. Наред с десетте участника в „А“ РХГ, в надпреварата се впускат и шест тима от втория ешелон – ХК „Труд“ (Труд), , ХК НСА (София), ХК „Фрегата“ (Бургас), ХК „Етър 64“ (Велико Търново), ХК „Спартак“ (Плевен) и дебютанта ХК „Петър Бабев“ (Несебър). За да бъдат изравнени като брой двете урни, в тази с тимовете от „Б“ РХГ, които ще бъдат домакини в осминафиналните срещи, на произволен принцип бяха добавени и две топки с отбори от „А“ РХГ. Така Фортуна оформи супер интересен двубой още в първата фаза и това е сблъсъкът между третия и втория във временното класиране на първенството – „Пирин-64“ и „Шумен 61“. Мачът, който ще излъчи четвъртфиналиста, ще се играе в „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев. Другият двубой, който противопоставя два тима от елита, е този между „Добруджа“ (Добрич) и „Чардафон“ (Габрово). Домакин в него трябва да бъде тимът от Добрич. На осминафиналите ще има и две регионални дерби срещи. Във Велико Търново „Етър-64“ ще приеме „Локомотив“ (Горна Оряховица), а в Плевен местния „Спартак“ ще посрещне лидера в „А“ РХГ „Осъм“ (Ловеч). Осминафиналните срещи са планирани за месец февруари 2021 година.

Купа-България-мъже-1280x640

Ето и всички 1/8 финални двойки:

Етър 64 (В. Търново) – Локомотив (Г.Оряховица)

Труд (с. Труд) – Спартак (Варна)

Спартак (Плевен) – Осъм (Ловеч)

Пирин (Гоце Делчев) – Шумен 61 (Шумен)

НСА (София) – Левски (Левски)

Фрегата (Бургас) – Локомотив (Мездра)

Петър Бабев (Несебър) – АСТИ (Хасково)

Добруджа (Добрич) – Чардафон (Габрово)

Купа-България-жениВ турнира при дамите участващите отбори са осем. Заедно с шестте тима от „А“ РХГ, в битката за Купата се впускат и състезателките на ХК „Топлика“ (Минерални бани) и ХК „Поморие“. Съгласно наредбата за турнира, жребият беше дирижиран, така че първите два отбора в изминалото първенство – „Бъки“ и „Етър 64“, да се срещнат евентуално чак на финал. И двата тима ще стартират участието си в турнира с двубои срещу други тимове от „А“ РХГ. Габровският състав ще приеме в зала „Орловец“ плевенския „Спартак“, а „Етър 64“ трябва да гостува на „Шумен 98“. Отборът на „Топлика“ (Минерални бани) ще приеме лидера в първенството „Свиленград“, а „Поморие“ ще бъде домакин на „Сливница“. Срещите от четвъртфиналната фаза при жените са насрочени за следващия уикенд – 12/13 декември.

Вашият коментар