ЗДРАВА БИТКА И ПОБЕДА ЗА БФ ХАНДБАЛ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ВЪВ ВАРНА

Здрава битка и победа за БФ хандбал на Европейското във Варна

На страхотно шоу и победа за Българската федерация по хандбал станаха свидетели зрителите на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна.

На уникалния комплекс на Южния плаж представители на родния организационен комитет се изправиха срещу отбор на Европейската федерация по хандбал и успяха да ги надиграят след тежък мач и изпълнение на дузпи. Решаващото попадение реализира капитанът на нашия тим и президент на Българската федерация Росен Добрев.

Шоуто в мача си беше шоу, но си стана и изключително здрава среща, като двата отбора изораха варненския пясък в борба за всяка топка. Европейската федерация спечели първата част със само точка преднина, но нашите не се предадоха и със сърцата игра взеха втората.

При дузпите Добрев се нагърби да изпълнява решителния удар, реализира уверено и след последвал пропуск на гостите мачът се пренесе в третото си полувреме извън игрището.

Солидна агитка в подкрепа на приятелството и добрата организация на шампионата сформира мъжкият национален отбор на Франция, който взриви корта с атрактивната си хореография.

От EHF вече поискаха реванш, който вероятно ще се състои в петък от 18.30.

Състав на България: Росен Добрев (к), Теодор Илиев, Георги Дойчинов, Борислав Лучев, Владислав Няголов, Емил Стефанов, Йордан Халаджов, Мартин Тодоров, Ивайло Митков. Треньор: Кристияна Блажева.

Вашият коментар

Top