ТМК ИЗБРА ТРЕНЬОРИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ЗА ДЕВОЙКИ ДО 19 Г. И ДЕВОЙКИ ДО 17 Г. – ПЛАЖЕН ХАНДБАЛ

На свое заседание треньорско-методическата комисия на БФХ избра треньори на националните отбори за девойки до 19 години и девойки до 17 години – плажен хандбал и ще ги предложи за одобрение пред УС на БФХ. След подробно обсъждане и разглеждане на подадените кандидатури съгласно променените изисквания, Комисията избра Петя Панчева и Тефик Парафитов.

Петя Панчева ще води представителния ни тим за девойки до 19 години. На този отбор предстои участие в Women’s 19 EHF Championship 2021. Първенството е в Италия от 10-ти до 18-ти юли. В него ще участват 8 отбора, а България е в една предварителна група със Сърбия, Турция и домакина Италия. В другата група са Испания, Латвия, Грузия и Израел.

За старши треньор на националния отбор по плажен хандбал при девойките до 17 години изборът на ТМК е Тефик Парафитов. Той ще води състава, който ще участва в Европейското първенство във Варна през месец юли. Като домакин страната ни е един от 18-те участници при девойките. В предварителната група тимът ни ще спори с отборите на Унгария – седемкратен европейски шампион при подрастващите и втори на последното ЕП в Полша, и отбора на Гърция.

Протокол от заседанието на ТМК ще намерите ТУК

Вашият коментар